Veelgestelde vragen

Waarom kiezen we bij een chemotherapie vaak voor een haarwerk van synthetische vezels?
Synthetische vezels hebben heel veel voordelen. Het is makkelijk te onderhouden, het minst warm, licht in gewicht en zit altijd goed in model. Eigenschappen die belangrijk zijn als u chemotherapie ondergaat. U wilt namelijk dat uw haarwerk of pruik er mooi en natuurlijk uitziet en ook het onderhoud moet minimaal zijn. Daarnaast blijven synthetische vezels heel lang mooi en prima in conditie.

Naast haarwerken van synthetische vezel heeft u natuurlijk ook de keuze uit pruiken of haarwerk van echt haar. Tijdens het intakegesprek bespreek ik graag met u de mogelijkheden.

Zit een pruik altijd goed?
Ja, in principe wel. Ik ben een professional met jarenlange ervaring en weet dus wanneer een pruik of haarwerk mooi en goed zit. Een goede pasvorm is erg belangrijk, zodat het haarwerk ‘grip’ heeft op het hoofd. Daarnaast zit in het haarwerk een belijning die ervoor zorgt dat uw pruik of haarwerk mooi valt.

Ik laat u tijdens het eerste gesprek een ruime keuze aan verschillende haarwerken zien, zowel maatwerk als confectie haarwerk, en bepaal samen met u welk model het beste bij u past. Het is erg belangrijk dat de pruik goed past, zodat u kunt blijven doen wat u altijd al heeft gedaan.

Mag ik mijn synthetische haarwerk föhnen of met warmte stijlen?
Nee, synthetische vezels hebben een andere behandeling nodig dan echt haar. Dit betekent dat u uw synthetische haarwerk niet mag föhnen, krullen of stijlen, aangezien synthetische vezels door warmte kan verschroeien of smelten. Ook producten die niet voor synthetisch vezels geschikt zijn, mag u niet gebruiken, aangezien deze de vezel kunnen beïnvloeden en het haarwerk pluizig of plakkerig kunnen maken.

U mag alleen producten speciaal voor synthetisch vezels gebruiken. Ik adviseer u hier uitgebreid over en laat u de producten zien die u nodig heeft om uw haarwerk goed te kunnen onderhouden. Ook krijgt u een standaard mee waarop u uw haarwerk kunt plaatsen als u deze niet draagt, bijvoorbeeld 's nachts. Hierdoor blijft het kapsel in model en de pasvorm van het binnenwerk goed.

Wat als straks mijn eigen haar weer begint te groeien?
Als uw eigen haar na behandeling van chemotherapie weer begint te groeien, is dat natuurlijk een erg fijn moment. Het draagcomfort kan hierdoor wel veranderen, omdat de groei uw pruik of haarstuk omhoog duwt.

De vraag die ook gaat opspelen als u haar weer begint te groeien is: "wanneer zet ik mijn haarwerk af?" Dit is voor iedereen persoonlijk en het is maar net waar u zich prettig bij voelt. De ervaring van mij leert wel dat de meeste cliënten na 8 à 12 weken na hun laatste chemobehandeling hun haarwerk afzetten. Uw ‘nieuwe’ haar voelt wel anders. De structuur is vaak wat steviger, vaak krult het haar en ook kan de kleur wat grauwer zijn. Dit verdwijnt natuurlijk na een aantal maanden.

Garantie
Op de geleverde pruiken en haarwerken zit een garantietermijn van 6 maanden. Deze garantie is van toepassing op fabrieks- en materiaalfouten. Haarwerken of pruiken die geknipt of gedragen zijn, kunnen niet terug worden genomen.